Короткий опис(реферат):
Актуальність роботи зумовлена тим, що діалектні номінації продуктів харчування в говірці с. Підруддя Овруцького району досі не була об’єктом системного вивчення. Оскільки словниковий склад мови тісно пов’язаний із матеріальною культурою народу, то дослідження його важливе не тільки в лінгвістичному, а й у загальноісторичному аспектах.
Об’єктом дослідження є лексика, пов’язана зі світом рослин і тварин, використовуваних для людського харчування, а також номени на позначення витворів матеріальної культури, пов’язаних із живленням.
Предметом дослідження є семантична структура, мотивація та етимологія діалектних номінацій продуктів харчування, засвідчених у говірці села Підруддя Овруцького району Житомирської області.
Мета – дослідити лексико-семантичні процеси в тематичній групі лексики на позначення продуктів харчування в говірці села Підруддя Овруцького району Житомирської області в контексті середньополіського говору.