dc.contributor.author |
Пініч, Ірина Петрівна |
|
dc.date.accessioned |
2024-10-23T10:57:35Z |
|
dc.date.available |
2024-10-23T10:57:35Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.citation |
Пініч І. П. Сучасні технології розвитку емоційного інтелекту студентства / І. П. Пініч // Вісник КНЛУ. Сер. Педагогіка та психологія. - 2024. - Вип. 40. - С. 22 - 38 |
en_US |
dc.identifier.uri |
http://rep.knlu.edu.ua/xmlui/handle/787878787/7242 |
|
dc.description.abstract |
У статті запропоновано аналітичний огляд сучасних тенденцій навчання і розвитку
соціально-емоційної й етичної компетентностей в академічних середовищах України і решти
світу. Визначено пріоритетні ініціативи з упровадження стратегій розвитку емоційного інтелекту
у вигляді фокусного та інтегрованого підходу. Запропоновано комбіноване, послідовне або
одночасне застосування вказаних стратегій у навчанні на принципах інтегрованого контенту
в навчанні іноземних мов (CLIL). Засновано на емпіричному матеріалі, отриманому автором
у процесі викладання мовознавчої дисципліни “Сучасна лінгвістика емоцій: інтегральний
підхід”, виокремлено перспективні технології розвитку емоційного інтелекту студентства
на загальнопедагогічних засадах гуманності, інтеграції знань, інтерактивності й загальної
комп’ютеризації, які виявляються в комплексних поєднаннях їх застосування. |
en_US |
dc.language.iso |
other |
en_US |
dc.publisher |
Вісник КНЛУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Серія Педагогіка та психологія;Вип. 40 |
|
dc.subject |
емоційний інтелект |
en_US |
dc.subject |
технології навчання |
en_US |
dc.subject |
CLIL |
en_US |
dc.subject |
соціально-емоційні й етичні компетентності (CEEК) |
en_US |
dc.subject |
якісний аналіз емоційного забарвлення тексту |
en_US |
dc.subject |
Emotional Intelligence |
en_US |
dc.subject |
study technologies |
en_US |
dc.subject |
social, emotional and ethical competencies (SEEC) |
en_US |
dc.subject |
Qualitative Emotion Analysis |
en_US |
dc.title |
Сучасні технології розвитку емоційного інтелекту студентства |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |