Abstract:
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню готельно-ресторанного бізнесу України на міжнародній арені. Мета роботи полягає в аналізі та дослідженні української готельної й ресторанної справи, що в свою чергу впливає на міжнародний ринок туристичних послуг. Завдання роботи – висвітлити теоретико-методологічні основи, що тим чи іншим чином впливають на розвиток готельно-ресторанної справи, охарактеризувати готельно-ресторанний бізнес України та країн світу, відобразити наслідки Covid19 та війни на сферу гостинності, а також пошук вірних стратегій, які можуть стимулювати даний бізнес в різні періоди. Об’єктом дослідження є – готельно-ресторанний бізнес України , а предметом – є специфіка функціонування готельно-ресторанної справи України на світовій арені. У ході роботи було використано аналітичний, експертний, порівняльний та статистичний методи дослідження.