dc.contributor.author | Алімова, Юлія Іванівна | |
dc.date.accessioned | 2023-12-15T08:34:47Z | |
dc.date.available | 2023-12-15T08:34:47Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | Алімова Ю. І. Лексико-семантичний аспект перекладу кулінарних рецептів французької регіональної кухні = Aspect lexico-semantique de la traduction des recettes culinaires de la cuisine regionale française: кваліфікаційна робота магістра з перекладознавства / Ю. І. Алімова ; наук. кер. Н. Є. Лисенко ; Київ. нац. лінгв. ун-т. - К., 2023. - 69 с. | en_US |
dc.identifier.uri | http://rep.knlu.edu.ua/xmlui/handle/787878787/5633 | |
dc.description.abstract | Метою поданої роботи є вивчення лексико-семантичного аспекту перекладу текстів кулінарних рецептів французької регіональної кухні з урахуванням особливостей гастрономічного дискурсу. Дослідження спрямоване на розгляд лексико-семантичних відтінків, які впливають на переклад кулінарних рецептів та збереження їхньої культурної цінності. Методика дослідження в даній роботі є многокомпонентною, оскільки включає різні методи, стратегії, перекладацькі трансформації, що допомогли здійснити аналіз кулінарних рецептів французької регіональної кухні. Дослідження базується на використані як загальнонаукових методів (порівняння, індукція, дедукція, узагальнення, аналіз та синтез, емпіричне та теоретичне дослідження), так і метод словотвірного аналізу, семантичного аналізу, компаративістського і контрастивного, а також перекладацького аналізу. | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | Київ. нац. лінгв. ун-т. | en_US |
dc.subject | переклад тексів | en_US |
dc.subject | кулінарні рецепти Франції | en_US |
dc.subject | гастрономічний дискурс | en_US |
dc.subject | регіональна кухня | en_US |
dc.title | Лексико-семантичний аспект перекладу кулінарних рецептів французької регіональної кухні | en_US |
dc.title.alternative | Aspect lexico-semantique de la traduction des recettes culinaires de la cuisine regionale française | en_US |
dc.type | Other | en_US |