Короткий опис(реферат):
Запропонований навчальний посібник розрахований на студентів другого курсу факультету перекладознавства. Посібник має на меті розвиток мовленнєвих і перекладацьких навичок та вмінь з англійської мови як другої іноземної, подальший розвиток соціокультурної та мовної (фонетичної, граматичної та лексичної)
компетенцій студентів. Структурно посібник складається з двох модулів: “Їжа та звички у харчуванні” (“Food and Eating Habits”), “Покупки” (“Shopping”), кожен з
підтемами, які розроблено у відповідності до змісту типової та робочої програм з дисципліни в умовах кредитно-модульної системи. На початку кожного модуля подано перелік мовного матеріалу, що представлений тематичною лексикою, яка активізується протягом вивчення модуля. У кінці посібника подана теорія з граматичних явищ, які присутні в обох модулях. У посібнику передбачено різноманітні вправи для розвитку вмінь аудіювання, читання, усного та писемного мовлення, перекладу. Завдання спрямовані як на роботу студентів в аудиторії під керівництвом викладача, так і позааудиторну самостійну роботу. Розроблено вправи для багаторівневої аудиторії, що допомагають студенту та викладачеві не лише
сконцентруватись на базовому матеріалі, а й охопити складні лексико-граматичні явища. Текстовий матеріал посібника відзначається автентичністю та
інформативністю, а також базується на сучасних джерелах інформації, перелік яких подано наприкінці посібника.